Spenningen på grensen mellom Poland og Hviterussland har steget betraktelig. Den polske forsvarsministeren, Mariusz Blaszczak, sier at British Royal Engineers har blitt sendt ut på en «rekognoserings-øvelse» med Nato etter at Russland og Hviterussland avholdt en felles militærøvelse.

A Russian Tu-160 (the closer jet) over Belarusian airspace today

En russisk Tu-160 (til høyre) fløy over Hviterussland i dag.

Et Nato-fly fløy fra Tyskland til Norge og tilbake igjen for å avskjære russiske fly i Nordsjøen.

Blaszczak kommenterte:

“The UK and Poland have a long history of friendship and are Nato allies. A small team of UK armed forces personnel have deployed following agreement with the Polish government to explore how we can provide engineering support to address the ongoing situation at the Belarus border.”

150 britiske soldater er allerede stasjonert i den polske byen Orzysz, omtrent 13 mil fra grensen mot Hviterussland.

Ukraina melder at 90.000 russiske soldater er stasjonert mot den østre grensen av Ukraina. Ukraina er også bekymret for at de importerte migrantene i Hviterussland skal ta seg inn i Ukraina dersom de blir stanset på den polske grensen.

Ukraina er i en sårbar posisjon med et svakt USA. Det er ingen grunn til å tvile på at Putin vil innvadere hvis han får sjansen.

Putin har gass og migranter som pressmiddel mot EU. Og migrantene bruker barna som pressmiddel for egen vinning:

(Leonid Shcheglov/BelTA pool photo via AP)

(Leonid Shcheglov/BelTA pool photo via AP)

Hvilket europeisk land knekker først under emosjonelt press av migrantbarn som lider? Skal vi tippe på Sverige? Når sender svenskene det første flyet for å hente dem fra Hviterussland?

The Times  Daily Mail


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.