Fra en storstilt politiinnsats på Sagene i Oslo tidligere denne uken. Foto: Document. 

I det som av myndigheter og politi stadig kalles «trygge» Oslo, har det vært nok en dag preget av voldshendelser, brutalitet og personskade.

Til tross for at den nye justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) raskt var ute med å forsikre om at hovedstaden er en «trygg by», fortsetter det å komme inn meldinger om nye stygge voldshendelser som passer dårlig med en slik beskrivelse.

NTB melder onsdag om at én person er alvorlig, men ikke kritisk skadd i en hendelse i Pilestredet i Oslo. Politiet mener å ha kontroll på gjerningspersonen. Oslo-politiet meldte om hendelsen ved 16.15-tiden onsdag.

– Vi er på stedet med flere patruljer etter melding om slåssing og trusler med skarp gjenstand. Vi har kontroll på tre personer.

En er alvorlig, men ikke kritisk skadd. Vi mener også å ha kontroll på gjerningspersonen, som var på stedet da vi ankom, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Som om ikke dette var nok på høylys dag midt i uken, i selve «trygghetens by», Oslo, melder NTB også om et ran av ungdom ved Kongshavn videregående skole på Ekeberg.

Dette ranet fant sted onsdag ettermiddag. Det opplyses at det var en ungdom som ranet en annen.

– Politiet har kontroll på en mistenkt, opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Gjermund Stokkli til NTB.

Den mistenkte forsøkte å løpe fra stedet før politiet fikk tak i vedkommende.

– Det skal ikke ha blitt brukt våpen i forbindelse med tyveriet, sier Stokkli.

Det gjenstår å se hva kvelden og resten av uken kan bringe av begivenheter i byen før helgen braker løs fredag ettermiddag.

Les også: 

 

Etter to mislykkede år: Politimesteren i Oslo vil øke innsatsen mot kriminelle miljøer

En bok som gjør inntrykk, bestill den i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.