– Han er i en slik tilstand at han ikke ønsker å snakke med noen. Det er altså ikke gjort noen avhør av ham i det hele tatt, opplyser den siktede mannens forsvarer, advokat Ole Joakim Devold til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

Devold sier videre at politiet nå vil ha en ytterligere undersøkelse av tilstanden hans. Foreløpig har Devold ikke fått snakket med sin klient eller politiet. Foreløpig har han kun fått tilgang til pågripelsesbeslutningen.

– Jeg har ikke fått opplysninger om hva han skal ha gjort. Beslutningen om pågripelse av ham er gjort for omfattende ødeleggelser på flere gjenstander, sier forsvareren.

Mannen ble pågrepet i 19-tiden fredag kveld. Den siktede er i 40-50-årsalderen og er en kjenning av politiet, skriver VG. Mannen ble pågrepet etter å ha ankommet kirken i beruset tilstand mens politi holdt på med åstedsundersøkelser fredag kveld.

Det var en gang mellom torsdag kveld og fredag morgen at kirken ble utsatt for innbrudd. Det ble gjort omfattende skader inne i kirken, deriblant på en rekke uvurderlige gjenstander fra helt tilbake til 1200-tallet.

Blant gjenstandene som er skadd, er døpefonten i kleberstein, som skal stamme fra 1300-tallet, skriver Agderposten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂