Den italienske organisasjonen uttrykker stor glede etter at lovforslaget kalt Zan Ddl nylig ble avvist av det italienske senatet. Organisasjonen sier det er en «seier for italienske familier som avviser LHBT-overgrepet på skolene».

Document.no har tidligere kommentert hvordan Vatikanet mener innhold i det aktuelle lovforslaget ville redusert tros- og organisasjonsfriheten Den katolske kirken er garantert ved artikkel 2, avsnitt 1 og 3 i det reviderte konkordatet.

Lovforslaget ble avvist med 154 mot 131 stemmer, mens man forventet en overvekt av 40 stemmer for. I Senatet klarte motstandere av forslaget å få aksept for hemmelig avstemning. De klarte også å få vedtatt at det skulle stemmes over hele loven, ikke hver artikkel for seg, og de vant.
Når et lovforslag er avvist på denne måten, kan det ikke bli foreslått igjen med bare noen forandringer. Det må være et helt nytt forslag.
Flere organisasjoner har jobbet i mer enn tre år for å informere om innholdet i loven, og gitt støtte til politikere som har våget å stå imot. Det har også vært «stille» demonstrasjoner i måned etter måned i mange byer.

Lovforslaget ville også føre til at skoler og andre offentlige organer ble pålagt å organisere «seremonier, møter og annen passende aktivitet» for å markere anti-homofobi-dagen, og at de bør «fremme LHBTIQ-kulturen med respekt og inkludering, bekjempe fordommer, diskriminering og vold motivert av seksuell legning og kjønnsidentitet.» Ut over slike praktiske krav minner loven mye om vår egen diskrimineringslov og straffelovens § 185.

Pro Vita & Famiglia sin president Toni Brandi sier videre at avvisningen av Zan Ddl er en seier for demokrati, menings- og samvittighetsfrihet og utdanningsfriheten til italienske familier, og at de «har hindret LHBT-aktivisters hjernevasking av millioner av barn i italienske skoler».

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.