Titusenvis av afghanske migranter ble flydd ut fra Afghanistan til USA tidligere i høst. Nå preges amerikanske baser av massiv mishandling av kvinner og barn.

Det var i forbindelse med den katastrofale tilbaketrekningen av amerikanske styrker fra Afghanistan at mengder at afghanske migranter ble fraktet til USA. Over 50 ooo av disse oppholder seg på amerikanske baser.

Dette foregår ikke uten problemer, ifølge ny rapport.

Fort McCoy in Monroe County, Wisconsin, er oppholdssted for den største gruppen afghanere. Problemene med mishandling av kvinner fører nå til at man innfører tiltak.

Les også: NATO kollapser i Afghanistan, satser på genusteori og vaksinetvang

«Gender-rådgivere» to the rescue

The U.S. military has sent “gender and protection advisors” to Fort McCoy to handle domestic abuse, child care emergencies and the upcoming winter for the thousands of Afghan refugees still housed at the army base.

Sharon Feist er ledende genderrådgiver for U.S. Indo-Pacific Command, og sier at problemene er omfattende.

«Every day there’s calls for domestic violence, mediation, trying to get victims to a safe place, coordination with law enforcement such as the FBI, the military police, and other agencies, child abuse, nutrition, and marriage.»

Den militære ledelsen i USA frykter at mishandlingen av kvinner og barn skal forverres ettersom temperaturen synker, siden afghanere da i større grad vil holde seg innendørs. Løsningen er altså gender-rådgivere.

Disse rådgiverne må blant annet takle problemer som at afghanske kvinner trakasseres hvis de beveger seg utendørs uten mannlig anstand. En afghansk kvinne forteller at hun skammer seg over å klage på sitt eget folk.

“I’m ashamed that I’m complaining about my own Afghan people,” she said, adding that discipline of the men by U.S. personnel is uneven. “They don’t know how to behave with women. … We are afraid of them.”

To afghanske menn som oppholder seg på Fort McCoy er allerede tiltalt for mishandling og seksuelle forbrytelser mot barn.

In those two cases, one of the Afghans is accused of strangling and suffocating his wife, whom he has allegedly abused for years. The other Afghan is accused of molesting 12-year-old and 14-year-old boys and threatening them with violence if they reported the abuse.

I tillegg har det vært flere episoder med ran og tyverier.

Gender-rådgiverne skal også bistå til å bedre ernæringen for barn. Mange afghanere er misfornøyde med maten de får servert.

Republikanerne Andy Biggz og Tom Tiffany har etterlyst en oversikt over hvor mange av de afghanske migrantene som har blitt anklaget for forbrytelser på de amerikanske basene. Foreløpig har det ikke kommet noen signaler fra Biden-regimet om at en slik oversikt vil bli gjort tilgjengelig.

Breitbart

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.