Tolv anti-vaksine-demonstranter er pågrepet etter at et fagforeningskontor i Roma ble stormet under en demonstrasjon lørdag.

10.000 demonstranter deltok i helgens demonstrasjon i Roma, i protest mot regjeringens koronapolitikk. Fra 15. oktober må alle ansatte i både privat og offentlig sektor skaffe seg et grønt koronapass, som enten viser at de er vaksinert, har blitt friske fra covid-19 eller har avgitt negativt koronatest.

Tidlig på kvelden stormet demonstrantene hovedkvarteret til CGIL, Italias største fagforening. Bilder av hendelsen viser folk som angriper vakter og politibetjenter med pinner og flaggstenger, før de presser seg gjennom døra og inn i bygningen.

Dagen etter stormingen ba politikere på venstresiden i Italia om forbud mot grupperinger som støtter fascisme. En av de som ble pågrepet, var lederen for det høyreekstreme partiet Giuliano Castellino.

Les også:

Canada: Militæret brukte pandemien til å teste propaganda­teknikker

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.