Statkraft kjøper 39 vindkraftparker i Tyskland og fire i Frankrike. Til sammen produserer vindkraftparkene 523 gigawattimer per år.

Det er første gang Statkraft blir eier av vindparker i de to landene.

– Dette oppkjøpet styrker vår posisjon som ledende fornybaraktør i Europa ytterligere, og det gjør oss i stand til å videreutvikle vår portefølje i Tyskland og Frankrike, sier Birgitte Ringstad Vartdal, konserndirektør for vind- og solkraft i Europa i en pressemelding.

De 187 vindturbinene, som er fordelt på ni tyske delstater, produserer i snitt til sammen 463 gigawattimer per år. I Frankrike produserer de 16 vindturbinene, som ligger i Normandie, Nouvelle-Aquitaine og Pays de la Loire, i snitt til sammen 60 gigawattimer per år.

Kraftproduksjonen fra vindparkene tilsvarer til sammen 1,4 prosent av det årlige samlede forbruket til norske husholdninger.

Vartdal sier at Statkraft, som er heleid av den norske staten, vil optimalisere driften og forlenge levetiden for deler de nye vindparkene de nå kjøper.

Selger er vindkraftoperatøren Breeze Three Energy. Partene er enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.