Det kan komme koronaråd for uvaksinerte voksne når samfunnet åpnes helt opp, men det blir ikke egne regler for denne gruppen, ifølge helseminister Bent Høie (H).

– Vi planlegger ikke for egne regler for uvaksinerte i Norge. Det er heldigvis svært god oppslutning om vaksinasjonsprogrammet her i landet, og vi er på god vei mot en høy vaksinasjonsdekning i befolkningen. Rådene kan etter hvert være annerledes for voksne uvaksinerte. De er jo ubeskyttet fortsatt mot et virus som kan for dem gi alvorlig sykdom, sier helseminister Bent Høie (H) til NTB.

I en situasjon hvor stadig flere land deler mennesker opp i en A- og B-klasse, er det godt å høre dette fra vår helseminister. Det er dessuten liten grunn til å tro at koronareglene og -tiltakene vil endres noe særlig ved et regjeringsskifte.

Les også: Britene krangler om vaksinering av barn

Høie sier at det er viktig å ta forholdsregler.

– Det vil uansett om en er vaksinert eller ei, være klokt å holde seg hjemme med sykdom og fortsette med god håndhygiene. Vi er på vei inn i en influensasesong der det også er fint å unngå å bli smittet og smitte andre.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂