En mann i 50-årene er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til to års ubetinget fengsel for millionbedrageri av en offentlig miljøtilskuddsordning.

Mannen, som er i midten av 50-årene, er dømt for å ha fullbyrdet grovt bedrageri av 2.870.000 kroner og forsøk på grovt bedrageri av ytterligere 540.000 kroner. Ifølge dommen ble bedrageriene begått over en periode på om lag to år.

Ordningen var for tilskudd til behandling av kasserte fritidsbåter. Mannen er også dømt til å betale tilbake pengene til Miljødirektoratet.

– Dommen sender et signal om at bedrageri av offentlige miljøtilskuddsordninger straffes strengt. Når man bedrar en slik ordning, stjeler man fra fellesskapets midler og man misbruker den tilliten som ligger i ordningen. Dette skader igjen de gode formålene som ordningene skal ivareta, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i en pressemelding.

Den aktuelle ordningen ble opprettet i 2017, og Miljødirektoratet betaler et beløp per kilo kassert båt som leveres inn. Bedrageriet skjedde ved at det ble rapportert inn høyere vekt enn det som var tilfelle. Direktoratet anmeldte forholdet i september i fjor.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse, og saken ble derfor pådømt som en tilståelsesdom. Han fikk en strafferabatt på rundt 20 prosent. Dommen falt 30. august 2021, og er ennå ikke rettskraftig.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.