State Department blokkerer private NGO’er som er på bakken i Afghanistan og vil evakuere strandede amerikanere og afghanere.

The State Department’s delays are recklessly endangering American lives, three different individuals involved in the private evacuation effort told Fox News.

Rick Clay, who runs the private rescue group PlanB, told Fox News that the State Department is the only thing preventing the flights he’s organizing from leaving Afghanistan.

Så mange mennesker på ulike nivåer er involvert at det må få konsekvenser hvis State Department fortsetter å sabotere evakuering.

«If one life is lost as a result of this, the blood is on the White House’s hands. The blood is on their hands,» that individual said, adding: «It is not the Taliban that is holding this up – as much as it sickens me to say that – it is the United States government.»

That individual suggested that the State Department’s obstruction is motivated in part by embarrassment that private individuals are rescuing Americans that the U.S. government left behind.

Biden-administrasjonen lovte å få alle ut, men ga mer eller mindre blaffen da det kom til stykket. Nå drar veteraner inn for å redde dem ut. Man skulle tro State Department ville være takknemlig, men i stedet legger de kjelker i veien.

Biden-administrasjonens hjerteløshet og kynisme kom som et sjokk på mange. Det er ikke Biden som bestemmer, det sies å være Susan Rice, Avril Haines og Jake Sullivan og Anthony Blinken.

Two other American individuals separately involved in evacuation efforts, whom Fox News is not naming to avoid jeopardizing ongoing rescue efforts, similarly said that the State Department is the sole entity preventing their charter flights from leaving Afghanistan.

«This is zero place to be negotiating with American lives. Those are our people standing on the tarmac and all it takes is a f****ing phone call,» one of those individuals, who has been integral to private evacuation efforts from Afghanistan, told Fox News.

Beskrivelsen minner om scenen fra filmen Missing av Costa Gavras med Jack Lemmon og Sissy Spacek. Det har nettopp vært kupp i Chile, året er 1973 og Pinochet driver klappjakt på sine motstandere. Ambassader stille sine områder til disposisjon. Men ikke den amerikanske. Den er tom. Det var under Nixon og Kissinger. Nå er det ultraliberale Blinken og Mayorkas som opptrer enda mer hjerteløst.

De importerer hundretusener migranter til USA som de ikke aner hvem er. Det gjorde ikke Nixon.

State Department bruker red tape som våpen: De forlanger navn og tid til å sjekke bakgrunn. Selv tar de inn titusener direkte til USA uten sjekk.

Dette kan minne om tiden før annen verdenskrig da amerikanske myndigheter ikke ville la skipe med jødiske flyktninger legge til havn.

After making little to no progress with the State Department, Clay’s group turned to senators from both parties: Sens. Tom Cotton, R-Ark., Richard Blumenthal, D-Conn., and Ron Johnson, R-Wis., have all sought to help PlanB and other organizations secure the approval they need to get the evacuees safely out of Afghanistan, organizers and Senate staffers told Fox News.

Clay received word on Thursday that their flights out of Afghanistan would eventually receive approval following the State Department’s review of their manifest — a task that could take several days even as just the initial 800 names are subjected to the vetting process.

As of Sunday evening, the State Department had yet to give PlanB the green light to land any of their flights in any countries neighboring Afghanistan.

The two other Americans involved in another private evacuation effort told Fox News that the State Department has secured them clearance to land in a neighboring country and that the Taliban has given them the green light to take off, dependent on State Department approval – which hasn’t come.

 

Naomi Wolf sier på Steve Bannons Warroom at stemningen i USA er endret. Folk oppdager at Bidens folk ikke tar fem møre for å lyve. De lyver om at de lyver, som en skrev. Det gjør at folk nå ikke stoler på et ord de sier. En av dem som har oppdaget dette er senator Ron Johnson.

Johnson told Fox News in a statement that it is «hard to believe that the U.S. government would deny American citizens and Afghan allies who helped save American lives the ability to evacuate Afghanistan.»

«However, what we’ve been hearing from people actually involved in evacuation is completely different from the administration’s rosy spin,» the senator said. «When I hear President Biden declare this debacle an ‘extraordinary success’ it not only shows he’s detached from reality, it also calls into question everything this administration is telling the American people.»

State Dept blocking private rescue flights from leaving Afghanistan, organizers say: ‘Blood is on their hands’


Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.