Norske myndigheter vet ikke hvem som er foreldrene til alle de afghanske barna som er evakuert til Norge, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Hittil har det vært uklart om norske myndigheter kjenner identiteten til foreldrene til noen av de afghanske barna som er blitt fløyet til Norge.

Barna har vært sendt til det norske feltsykehuset inne på den militære delen av flyplassen. Forsvarssjef Kristoffersen sier til NRK at barna er sendt dit av amerikanske soldater som har voktet inngangene til flyplassen.

Det er de som står i første linje og i noen tilfeller også har tatt imot spedbarn som er blitt heist over muren.

I sin første versjon av saken siterte NRK forsvarssjefen på at Forsvaret ikke kjenner identiten til barna. Det riktige er at Forsvaret ikke kjenner identiten til alle barna, har Forsvarsdepartementet senere presisert overfor rikskringkasteren.

– Vi vet ikke hvem alle foreldrene er. Det er veldig kaotisk rundt flyplassen og ofte tilfeldig hvilke barn som blir tatt inn, sier Kristoffersen.

Forsvarssjefen sier det kommer inn mange barn til det norske feltsykehuset.

– Vi flyr dem ut for å få plass til andre, sier han.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂