Antallet unge uføre har i tillegg doblet seg siden 2013, skriver NRK.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener tallene viser at regjeringens politikk har feilet. Færre uføre og flere uføre i delvis arbeid var blant statsminister Erna Solbergs (H) ambisjoner i valgkampen i 2013.

Blant annet har hun lansert en såkalt inkluderingsdugnad, som skulle få flere av de med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en i arbeid.

– Det er en politikk jeg mener har feilet. Det er altså flere uføre i Norge i dag. Det mest alvorlige er at antall unge uføre under 30 år er doblet, sier Støre til rikskringkasteren.

Han etterlyser bedre psykis helsehjelp og mer arbeidstrening.

Solberg erkjenner at utgiften på 100 milliarder kroner på uføretrygd i år er for stor, og sier regjeringen vil fortsette arbeidet med å inkludere flere i arbeidslivet dersom den får fortsette.

– Selv om summen av de som er på uføretrygd og arbeidsavklaringspenger (AAP) ikke har økt i løpet av vår regjeringsperiode, vet vi at mange av de som kommer på AAP, ønsker å komme tilbake i arbeidslivet, sier hun, og legger til at hun ikke er fornøyd selv om sysselsettingen har gått opp.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.