Ap-leder Jonas Gahr Støre ankommer statsminister­debatten på VGTV i Oslo den 9. august 2021. Foto: Berit Roald / NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre lover full gass i kampen mot klima­endringene, men setter likevel bremsen på CO2-avgiften for å holde drivstoff­prisene nede.

– I en situasjon hvor ikke alle har tilgang på null­utslipps­kjøretøy og lade­stasjoner i store deler av landet, er det rimelig at vi på det området tar en noe saktere innfasing av avgiften på drivstoff, sier Støre til Dagens Næringsliv.

Ap sier også nei til å sette en sluttdato for norsk olje og gass­produksjon, og vil heller ikke si nei til leting etter nye felt.

– Hvis vi stenger ned, sier en sluttdato, så får ikke folk en jobb. Det blir sosial uro, opprør. Da klarer vi ikke å komme videre, sier Støre.

Han sier det er både historisk, teknologisk og klimamessig feil å sette en sluttdato.

– Verden trenger olje og gass fremover mens vi går over til fornybar, og til annet enn energi­produksjon. Hvis Norge skal si nei, stoppe vår aktivitet og trekke oss ut, fylles bare olje- og gass­behovet av andre land som ikke har fokus på klima og teknologi­utvikling. Det er ikke bra for klimaet, sier Ap-lederen.

 

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂