Mye hurlumhei i Sejmen onsdag. Regjeringen mistet flertallet da et støtteparti gikk ut i protest mot ny medielov. Den nye medieloven ble likevel vedtatt, til tross for et enormt press fra EU og USA. Denne alliansen spiller på lag med krefter i Polen som fremstiller Polen som et land på vei mot diktatur.

NTB er selvsagt talerør for dette bildet der ordet «høyreorientert» alltid brukes om regjeringen, med en mørk undertone. Det er aldri obligatorisk å skrive «venstreorientert» om f.eks Biden-administrasjonen, til tross for at den er den mest radikale i amerikansk historie.

Det er vanskelig å stole på informasjon om Polen, Ungarn, India og Brasil i norske medier. Alle er «høyreorientert», dvs tvilsomme.

Opposisjonen lyktes til å begynne med å utsette behandlingen av medieloven, og NTB skriver at «noen opposisjonspolitikere jublet og sa at det fortsatt er håp om å bevare pressefriheten.»

Politiske kamper fremstilles av mediene alltid som være eller ikke-være: Det er friheten som står på spill. Diktatur lurer.

Donald Tusk er tilbake i polsk politikk etter mange år i toppen av EU-byråkratiet. Tusk leder nå Borgerplattformen. Han bruker tyngden av det utenlandske presset for alt det er verdt.

– Det parlamentariske flertallet, limt sammen med gjørma fra korrupsjon og utpressing, forvitrer foran våre øyne, tvitrer tidligere EU-president Donald Tusk.

Ingenting om at Tusk sto for en anti-polsk linje i Brussel som gjorde ham upopulær i hjemlandet.

I dramaturgien mot et «høyreorientert» styre finnes det alltid et parti til høyre for høyre som vi skal forstå er så tvilsomt at det understreker hvor betent det «høyreorienterte» er. Det hviler på «ytre høyre».

Kommentatorer peker imidlertid på at Morawiecki kan få trøbbel med å fortsette ettersom han vil være avhengig av støtte fra ytre høyre-partiet Konføderasjon, som er kritisk til regjeringen.

I virkeligheten følger dette scriptet til Marx og Lenin om hvordan man feller politiske motstandere og får all makt. Dette totalitære grepet utøves nå i samarbeid med store globale selskaper.

Det som skjer i Polen er globalistenes kamp mot en konservativ regjering og folk.

FILE – In this Aug. 23, 1973 file photo, Chilean Gen. Augusto Pinochet, left, and President Salvador Allende, attend a ceremony naming Pinochet as commander in chief of the Army. Chile marks the 45th anniversary of the coup led by Pinochet overthrowing Allende, on Wednesday, Sept. 11, 2018. (AP Photo/Enrique Aracena, File)

I 1973 ble Salvador Allende styrtet i Chile. Da sa venstresiden at det var bevis på en venstreorientert regjering, selv når den valgte den parlamentariske vei, aldri ville bli tolerert av en USA-ledet verden. Pinochets militærkupp var den logiske følgen. Dette var samme argumentasjon som AKP (m-l) brukte til å forsvare nødvendigheten av en væpna revolusjon: Borgerskapet kom aldri til å gi fra seg makten frivillig. Derfor måtte avantgardpartiet være forberedt på væpnet motstand. Revolusjonen ble fremstilt som et defensivt tiltak.

Nå er det omvendt: Nå er det venstresiden som gjør akkurat det den beskyldte USA for: Den tolererer ikke at det dukker opp alternativer som har et annet utgangspunkt enn dem selv. Sammen med wokemedier og woke-selskaper får de realisert sin totalitære drøm. Det vi står overfor er en ny totalitarianisme som kler seg i menneskerettighetenes klær. Den har ingen hemninger med å fremstille motstanderen som «høyreorientert» og følgelig farlig. Noe som må fjernes.

Den nye medieloven som de folkevalgte godkjente onsdag, blir av enkelte sett på som et være eller ikke være for uavhengige medier i Polen.

«Enkelte» står her for det rette syn.

Loven vil hindre at selskap utenfor EØS har en kontrollerende aksjepost i polske medieselskaper. I praksis betyr det at amerikanske Discovery må selge sin majoritetsandel i TVN, som er et av Polens største private TV-nettverk og som har hatt en kritisk nyhetsdekning av regjeringen. (…)

USA har sterkt kritisert lovforslaget og advart om at det kan få følger for utenlandsinvesteringer i Polen. Onsdag sa utenriksminister Antony Blinken at USA er «svært bekymret» over loven. (…)

I en uttalelse fra Discovery heter det at selskapet er «ekstremt bekymret» for utviklingen, men at de er standhaftige i sitt «forsvar av rettighetene til det polske folk og TVN». Videre heter det at medieloven «er et angrep på grunnleggende demokratiske prinsipper om ytringsfrihet og mediefriheten, og er direkte diskriminerende mot TVN og Discovery».

Men finnes det et annet syn på medieloven? Polens ambassadør i Norge, Iwona Woicka-Zulawska, hadde onsdag et innlegg i Aftenposten der hun imøtegikk Adam Michnik som fremstilte det som pressefriheten var i ferd med å slukkes i Polen.

Eryk Mistewicz er utgiver av et høyt verdsatt månedlig debattmagasin i Polen, Wszystko co najawazniejsze, og har også vunnet den viktigste polske journalistprisen.

Han har publisert en polemikk mot Adam Michniks tekst(Aftenposten 23. mars) der han legger vekt på at polsk medievirkelighet endrer seg raskt.

«Blant de tre største TV-stasjonene som opererer i Polen, kan innhold presentert av to av dem trygt anses som langt fra støttende for regjeringslinjen. Men det er jo akkurat det demokrati går ut på. Reklamemarkedet – som mediene vanskelig kan klare seg finansielt uten – domineres av globale medieselskap som ivrig støtter venstresidens politikk og liberal tenkning, det vil si den linjen Gazeta Wyborcza fører. Det er åpenbart at de globale mediehusene ikke har noe til overs for konservativ pressedekning som er nærmere regjeringens linje.»

Tenkte vi det ikke. Det er ikke det konservative Polen som truer pressefriheten. Det er en globalistisk allianse som bruker identitetspolitikk som spydspiss for å oppløse nasjonen. Polen har vært gjennom så mye lidelse at de ikke glemmer så lett. Vest-Europa har glemt og vil måtte betale prisen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂