Seks nederlandske utøvere i koronaisolasjon måtte ty til streik for å få adgang til frisk luft. Aksjonen endte med ett kvarter med åpent vindu om dagen.

De seks sitter i karantene på et hotell i Tokyo. Forholdene ble så uholdbare at de måtte ta i bruk en sitt-ned-aksjon for få forbedret sine boforhold.

– Vi streiket i går fordi vi trenger frisk luft. Det er ikke mulig å åpne vinduene, og det er ikke bra. Ikke å få frisk luft er umenneskelig og mentalt nedverdigende, sier skateboardutøveren Candy Jacobs i en video lagt ut på Instagram.

– Mot slutten av dagen, etter sju-åtte timers streik, kom vi til enighet. Nå får vi stå ved et åpent vindu i 15 minutter om dagen – under overvåking. Å få kjenne den friske luften var det tristeste og samtidig det mest lykkelige øyeblikket i mitt liv, sa hun.

Jacobs, som har vært isolert i åtte dager, sier at hun er symptomfri.

Taekwondoutøveren Reshmie Oogink kaller karantenen «OL-fengsel», og hun forteller i sitt Instagram-innlegg at de som er isolert bare får forlate rommet sitt for å hente mat, som for øvrig er den samme hver dag.

I videoen ser man henne ved døra på rommet sitt med underteksten: «Planen er å rømme fra fengselet. Vi vil ha luft!»

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Animert støtt oss – Erna tankefrihet:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.