Google og sosiale medier kontrollerer den offentlige arena. Når de politiserer rammer det den offentlige samtalen. Nå varsler Paypal at de vil samarbeide med Anti Defamation League om å luke ut grupper som de mener står for islamofobi, antisemittisme og hat. Venstresiden tar kvelertak på den offentlige samtalen.

Det hele minner om en knipetangsmanøver som tvinger det nye høyre ned i undergrunnen. Det ser ut til å være en villet politikk.

Hvor er politikerne som tar private aktører fungere som selvbestaltede anklagere og dommere over ytringsfriheten?

The initiative will be led through ADL’s Center on Extremism, and will focus on uncovering and disrupting the financial flows supporting white supremacist and anti-government organizations.

Det nye er at man også vil forfølge folk som mener noe kritisk om staten. Amerikansk etterretning har gitt beskjed om at folk som snakker om «den dype staten» er statsfiender.

It will also look at networks spreading and profiting from antisemitism, Islamophobia, racism, anti-immigrant, anti-Black, anti-Hispanic and anti-Asian bigotry.

The information collected through the initiatives will be shared with other firms in the financial industry, law enforcement and policymakers, PayPal said.

ADL var en gang en organisasjon som passet på antisemittisme generelt. De senere år er den blitt stadig mer venstreorientert. Kritikere har bemerket at ADL går inn for åpne grenser i Amerika, men er mot dem i Israel. At en jødisk organisasjon markerer seg som sensor som straffer og utestenger er ikke bra for jødenes standing i det sekulære samfunnet. Det vokser frem antisemittisme også på høyre fløy. Men det tar ikke ADL ansvar for.

Det har vokst frem en hel sensurindustri. Å ramme lovlig virksomhet finansielt burde påkalle oppmerksomhet. Det er en inngripen i ytringsfriheten. Enten er virksomhet lovlig eller den er ulovlig. Når venstresiden går over til å misbruke sin makt vil det over tid vekke sterke reaksjoner. Er det virkelig slik man beskytter jødenes historie og interesser?

Over the years, the San Jose, California-based company has developed sophisticated systems to help prevent illegal activity and flows through its platform. It hopes to have a positive social impact by sharing some of its capabilities, Aaron Karczmer, PayPal’s chief risk officer and executive vice president, risk and platforms said.

“We’re hoping to have impact on fighting hatred and extremism, which sadly seems to be surging in society across the globe,” Karczmer said in an interview. “As the son of a Holocaust survivor I know all too well the real world impact that come from hatred and extremist groups.”

Foreløpig gjelder initiativet bare i USA, men det er ikke vanskelig å se for seg at det vil bli utvidet til Europa.

PayPal to research transactions that fund hate groups, extremists

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂