Islamsk Råd Norge (IRN) har gjenoppstått som kontrollinstans for halalkjøtt etter bruddet med Nortura i 2017, melder Vårt Land.

I 2017 valgte Nortura å droppe sin halal-avtale med IRN på grunn av manglende tillit til organisasjonen. Avtalen sikret IRN årlige millioninntekter.

Men det siste halvåret har det begynt å løsne for IRN som har inngått avtaler med åtte norske kjøttprodusenter går det fram av nettsiden deres.

– Halal-sertifisering innebærer at vi har en objektiv tilnærming til prosessene, basert på den islamske teologien. Dette handler mest om renslighet og dyrevelferd, sier Yasir Ahmed, rådgiver for Islamsk Råd Norge (IRN) til Vårt Land.

Ifølge retningslinjene må dyret blant annet slaktes av en muslim, som vender dyret mot Mekka og avgir en bønn under slaktingen.

Den gamle samarbeidspartneren, Nortura, sier til Vårt Land at de ikke vil gjenopprette kontakten per nå. Nortura benytter varemerket Alfathi på sine halalprodukter.

– Nortura har per i dag ingen dialog med IRN om våre dokumenterte prosesser på Alfathi, sier Anette Ivsett, kommunikasjonsrådgiver i Nortura.

IRN er en paraplyorganisasjon for 33 islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge som samlet har nærmere 65.000 medlemmer.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂