Regjeringen har utviklet en ny nasjonal strategi for å forebygge og motvirke terror.

– I år er det ti år siden terroren rammet oss 22. juli. Regjeringen har lagt stor vekt på arbeidet med beredskap gjennom disse årene, og vi har fulgt opp alle av 22. juli-kommisjonens anbefalinger, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

22. juli-kommisjonen konkluderte i sin tid blant annet med at gjerningspersonen kunne vært stanset tidligere.

– Selv om vi har fulgt opp 22. juli-kommisjonens anbefalinger, kan arbeidet med å forebygge og håndtere terror aldri slutte. Vi må fortsette å vurdere nye behov og nye tiltak for å følge utviklingen. Regjeringen har derfor utviklet en ny nasjonal kontraterrorstrategi, sier Mæland.

Strategien peker særlig på fire prioriterte grep: Gi PST og Etteretningstjenesten et lovverk som tetter gapene som har oppstått på grunn av teknologiutvikling, gi mer informasjon til aktører som vurderes som potensielle terrormål, styrke det lokale samarbeidet mot terrorhendelser og styrke reintegrering til samfunnet blant radikaliserte eller allerede terrordømte personer.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.