Biden har ringt Putin og bedt ham tøyle hackergruppene som bryter seg inn i amerikanske virksomheter. Hans kritikere mener tiden for advarsler for lengst er over. Både blant Demokrater, Republikanere og ikke minst woke-medier er det misnøye med Bidens forsiktige respons. Selv vil de ha handling: USA må svare med samme mynt.

 

USAs president Joe Biden ber president Vladimir Putin slå ned på hackergruppene som opererer i Russland.

Fredag snakket de to presidentene sammen på telefon, og Biden ga klar beskjed om at han forventer handling fra russisk side, ifølge Det hvite hus.

Hackergrupper basert i Russland har ved flere anledninger den siste tiden lammet og krevd løsepenger fra vestlige bedrifter gjennom såkalte løsepengevirus-angrep.

Biden understreket også at USA akter å gjøre det som måtte være nødvendig, for å forsvare innbyggere og kritisk infrastruktur, uten å gå i detalj om hva dette innebærer.

Det rimer ikke at Biden henstiller til mannen han for ikke lenge siden kalte enn «killer». Hvordan kan han tro at Putin bryr seg om hva han sier når russiske grupper igjen og igjen hacker seg inn i amerikanske virksomheter.

Enten må Biden handle eller han må slutte å anklage russerne. Ett av to.