En person i Helsingborg er pågrepet, fordi han spredte en video av politidrapet i Göteborg. Denne videoen har blitt publisert på sosiale medier og i alternative medier.

– Man kan till och med bli inlåst efter att ha spridit sådana filmer på nätet, säger Erik Nord, polisområdeschef för Storgöteborg, till P3 Nyheter.

Politiet har beslaglagt mannens datamaskin og telefon. Dette minner om hva mannen bak den danske bloggen Snaphanen opplevde i 2019.

Les også: Snaphanen arrestert og ført bort i håndjern for å ha delt Marokko-videoen

Det har i Sverige siden 2017 vært forbudt å spre informasjon om at noen har blitt utsatt for kriminalitet, om spredningen kan medføre alvorlig skade for offeret.

Offeret er i dette tilfelle død, så det er vanskelig å se hvordan en spredning kan forårsake skade. Faren til offeret har selv uttalt seg til mediene, og anklaget« det svenske kaoset» for sønnens død.

Loven gir mulighet for en straff på fire år i fengsel, selv om dette neppe er aktuelt i denne saken.

Den britiske forfatteren Douglas Murray sier ofte at myndighetene i europeiske land er for feige til å tak i grunnproblemene i samfunnet. Det foretrekker å gå til angrep på det han beskriver som «secondary problems».

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!