Vest politidistrikt er bekymret over at de mottar stadig flere saker om overgrep blant unge. – Dette er et bredt problem over hele Vestlandet, sier politiet.

– Dette forekommer ikke i ett bestemt miljø, men blant ungdom generelt. Vi ser barn helt ned i 13-årsalderen som bruker eller lar seg bruke til seksuelle tjenester, enten fysisk eller via sosiale medier, sier seksjonsleder Tore Salvesen i Vest politidistrikt til Dagen.

Tidligere denne måneden gikk politiet i Agder ut i Fædrelandsvennen og uttrykte bekymring over en økende overgrepstrend blant unge. NRK omtalte også saken i forrige uke.

Salvesen sier at de også i Vest politidistrikt har opplevd en økning. Så langt i år har de mottatt 49 overgrepssaker blant unge. Det er like mange som i hele fjor til sammen.

– Dette er et bredt problem over hele Vestlandet, også i vårt politidistrikt, sier Salvesen.

Han sier at det ofte er eldre ungdom som utnytter 12–13 år gamle jenter som ikke evner å tenke langsiktige konsekvenser av det de sier ja til. Motivet er først og fremst av økonomisk karakter.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.