Sintef-forsker Frode Strisland sier til Aftenposten/E24 at dette ikke er nok til at appen kan være et effektivt verktøy i smittesporingen.

– Vi må over 70 prosent bruk for å ha mulighet til å detektere opptil 50 prosent av nærkontaktene som skjer, sier Strisland til avisen.

Den nyeste utgaven av appen har kostet 17 millioner kroner å utvikle, og den er lastet ned 1.030.000 ganger. De som har meldt seg smittet via appen utgjør 2,9 prosent av påviste smittetilfeller i Norge siden appen kom i desember i fjor.

Folkehelseinstituttet er imidlertid fortsatt optimister og mener at selv med en lav andel vil appen bidra til å redusere smittespredning. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen understreker at jo flere som laster den ned, jo større nytteverdi har den.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.