Talkshow-verten James Corden får nå kritikk for et fast innslag som anses som rasistisk. Det er innslaget «Spill Your Guts», hvor gjester kan velge å spise ekkel mat eller svare på spørsmål, som er bakgrunnen.

Årsaken er at den såkalt ekle maten ofte stammer fra Asia, slik som hønseføtter, århundre gamle egg og andefostre. Dette anser initiativtager til en underskriftskampanje, Kim Saira, som rasistisk mot asiater.

During these segments, he’s openly called these foods «really disgusting,» and «horrific.» In the wake of the constant Asian hate crimes that have continuously been occurring, not only is this segment incredibly culturally offensive and insensitive, but it also encourages anti-Asian racism.

Corben leder The Late Late show, og har i gjennomsnitt 650.000 seerer pr. episode.

That means, 650,000 people are being influenced to think that native foods from Asian countries are «disgusting,» or «horrifying.» Content like this continually perpetuates and encourages harm and racism against Asian Americans in our daily lives.

We are holding James Corden and The Late Late Show accountable for their actions, and perpetual harm this segment causes to Asian American communities. At the very least, Asian American communities deserve an apology and this segment to be taken off the air.

Corden må holdes ansvarlig og forårsaker evigvarende skade på asiater ved et tulleinnslag i et talkshow.

Saira (24) er opprinnelig fra Filippinene, og er såret og forvirret siden hun spiste enkelte av disse rettene, som har sentimental verdi for hennes kultur.

Hun fremhever overfor CNN at det nylig har vært en økning i hatkriminalitet mot asiater, og mener dette segmentet er et bidrag i å bygge opp hat mot asiater, selv om hun ikke vil kalle det hatkriminalitet.

«It perpetuates this myth that Asian people are ‘disgusting’ or ‘horrifying,’ because he’s taking foods that are so unfamiliar and telling other people that they’re disgusting,» she said.

«It does perpetuate the cycle of anti-Asian racism.

Corben vil ikke slutte med dette segmentet på sine talkshows, men lover i et intervju med radioverten Howard Stein å slutte med å bruke denne typen mat.

«The next time we do that bit, we absolutely won’t involve or use any of those foods,» Corden said in the June 16 interview, when asked about the recent criticism.

«As you said at the start, our show is a show about joy and light and love. We don’t want to make a show to upset anybody.»

Men Saira var ikke fornøyd. Hun krever en offentlig beklagelse.

Rakfisk, surstrømning, lutefisk og smalahove er nok tryggere grunn for Corben.

CNN

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂