Flyselskapet har ikke levert kvotene for fjoråret innen fristen. Miljødirektoratet mener at kvoteforpliktelsene er gjeldende uavhengig av at Norwegian har vært gjennom en rekonstruksjonsprosess, skriver E24.

– Dette er ikke penger selskapet skylder oss eller statskassen, men kvoter de er pliktige til å levere til EU-systemets felles sentrale kvote-oppgjørskonto, opplyser seksjonsleder Einar Knutsen i direktoratets klimaavdeling.

De har sendt Norwegian et forhåndsvarsel om overtredelsesgebyr på nær 400 millioner kroner. Selskapet har frist til 6. juli med å gi sin uttalelse. Dersom gebyret blir vedtatt, får selskapet to uker på seg til å betale. Regningen kan stige til 600 millioner kroner dersom det viser seg at Norwegian er nødt til å kjøpe ytterligere kvoter i det europeiske kvotemarkedet.

– Vi har ikke annet å si enn at vi har mottatt brevet, og at vi vil behandle det i løpet av den nærmeste tiden, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂