Politiet i Madhya Pradeshs Niwari-distrikt i India deler ut postere og pins til innbyggerne. De som har blitt vaksinert får en stor rund pin som sier «Jeg er en patriot fordi jeg er vaksinert» og de som ikke er vaksinerte, mottar en poster med dødningeskalle med teksten «Ikke kom nær meg, for jeg er ikke vaksinert enda. Hold deg unna meg», skriver Reuters.

Avisen Times of India viser en video med politiet i aksjon.

Politiet i Niswari sier at posterne med dødninghode er ment å få flere til å vaksinere seg. «Vi hadde lav vaksineringsrate i vårt distrikt og bestemte oss for å fremheve de som hadde vaksinert seg», sa politibetjent Santosh Patel. «Vi fant også et stort antall som ikke hadde vaksinert seg», sa Patel, «så vi bestemte oss for å gi dem en lærepenge og å oppmuntre dem til å vaksinere seg».

Politiets inngripen i vaksineringsprosessen har vakt sinne på nettet. På sosiale medier beskrives det som fornærmende og stigmatiserende.

Rundt 14 prosent av inbyggerne i Madhya Pradesh har fått en dose med vaksine. Vaksineringsprosenten i rurale områder som Niwari er blant de laveste i landet.

Reuters   TimesofIndia    Indian Express

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!