Equinor, RWE og Hydro skal samarbeide om å utvikle havvindparken Sørlige Nordsjø II i Nordsjøen.

Regjeringen åpnet i fjor områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II for utbygging av havvind. Det arbeides nå med konsesjoner for prosjektene.

– Samarbeidet mellom Equinor, RWE og Hydro utgjør en sterk kombinasjon av erfaring og ekspertise innen utbygging av havvind, innsikt i energimarkedet og gjennomføring av store industriprosjekter, sier selskapene i en pressemelding der de lanserer samarbeidet.

Konserndirektør Pål Eitrheim i Nye energiløsninger i Equinor mener at Nordsjøen har noen av verdens beste vindressurser.

– En stor havvindpark i Sørlige Nordsjø II kan få en sentral rolle i den videre utviklingen av Nordsjøen som et energiknutepunkt til havs, og skape nye industrielle muligheter for Norge som energinasjon, sier han.

Sørlige Nordsjø II er det største av de to områdene og ligger lenger ut til havs enn Utsira Nord. Regjeringen har åpnet for utbygging av 3,0 gigawatt havvind på Sørlige Nordsjø og 1,5 gigawatt havvind på Utsira.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.