Man bør ikke bli forbauset over at NRKs nye Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal benytter sin posisjon til å propagandere for sin side. Men når denne siden er Hamas, med sitt program for utryddelse av alle jøder, blir man kald.

Anker Nina Owing kunne introdusere «et eksklusivt intervju» med Hamas som toppsak, som om det var en ære at de nedlot seg til å snakke med NRK.

Talsmannen var en helt ordinær fyr som lirte av seg fraser. Wolasmal forsøkte seg med noen liksom-kritiske spørsmål, men fulgte ikke opp når talsmannen avfeide israelernes kart som viste avfyringsramper for raketter rundt om i Gaza by. – Min seks år gamle sønn kunne gjort det bedre, som han sa.

Talsmannen må ha følt seg på hjemmebane med Wolasmal, for han slapp seg løs og sa ting som ikke falt heldig ut: Hvorfor skulle jøder kunne vende «hjem» fra New York eller Ukraina når de ikke hadde bodd i landet på 3000 år, mens en palestiner som hadde bodd der i 70 år, ikke hadde noen rettigheter?

Talsmannen syntes ikke å forstå at det er denne 3000 år lange historien som er både vår og jødenes historie, og den gir dem en rett til landet som er både historisk og religiøs. Talsmannen fikk minnet oss om hvorfor Israel er så viktig for oss. Det er ikke bare pga. Holocaust.

Owing forsøkte seg med noen spørsmål fra studio: Hva var egentlig Hamas? Wolasmal påsto at de var populære både på Gaza og på Vestbredden, og at folk støttet deres kamplinje. Dét er en påstand som avslører avsenderes eget ståsted.

Wolasmal oppsummerte etter intervjuet: Dette er ikke bare en lokal eller regional konflikt, den er internasjonal.

Akkurat, og NRK er på feil side, og nå benytter reportere som Wolasmal vår statskanal som megafon.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.