Når man tenker på stortingsrepresentanter, ser man for seg trauste menn og kvinner som ikke finner på noe tull. Man unnskylder representantene og tenker at de «ikke mente det» da de vedtok den ene galskapen etter den andre.

Men tirsdag 25. mai 2021 har de ingen unnskyldning: Da vedtok alle partier minus FrP en ny flagglov. Nå skal ikke det norske flagget være enerådende fra offisielle flaggstenger. Nå er det opp til lokale myndigheter. Hvis de vil, kan de godt heise Pride-flagget, hvilket noen helt sikkert kommer til å gjøre.

Men har de tenkt over konsekvensene? spør lederen for Partiet De Kristne, Erik Selle.

Det har han gjort, og han sier at flaggloven er et signal om oppløsning av Norge som nasjon. Den er symbolsk. Den markerer at myndighetene tillater rivaliserende stammer. Det er uttrykk for en retribalisering av Norge. I den nasjonale epoken ble vi samlet rundt ett flagg. Nå er det tillatt med mange. Noen ser på dette som frigjøring. Nå kan vi endelig få mangfold. Men i realiteten er det å oppløse fellesskapet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.