Dr. Mike Evans, grunnlegger av den Israel-vennlige siden Jerusalem Prayer Team, som nå er stengt ned av Facebook. Skjermdump Facebook/JPT

«Jerusalem Prayer Team» (JPT) er en Israel-vennlig Facebook-side, som siden starten i 2002 har fått 77 millioner følgere. Fredag stengte Facebook siden. Begrunnelsen var spam og ukorrekt opptreden. Bakgrunnen var et koordinert, muslimsk cyberangrep.

Dr. Michael Evans er Facebook-sidens grunnlegger, og oppgir at et organisert muslimsk komplott ble satt i gang for å fjerne «Jerusalem Prayer Team» fra Facebook. Evans er en prisvinnende journalist som har vært rådgiver for flere israelske statsministre og andre ledere i Midtøsten, og har vært en hyppig gjest hos amerikanske nyhetskanaler, deriblant Fox News, CNN og NBC.

Et stort antall mennesker la inn kommentarer på siden, for deretter å merke sine egne kommentarer som spam. Den store mengden varslinger førte til at Facebook stengte siden.

– De publiserte over en million kommentarer på vår side, og kontaktet deretter Facebook og sa at de aldri hadde lagt inn kommentarene på nettstedet. Det var ren bløff og svindel, en veldig smart plan utført av radikale muslimer, sier Evans til CBN News.

Det skal dreie seg om antisemittiske kommentarer som bilder og sitater av Adolf Hitler, noe som kan ha skapt reaksjoner i de automatiske filterene hos Facebook.

Angrepet kom midt under konflikten mellom Israel og Hamas, som ble utløst av at den palestinske terrorgruppen sendte flere tusen raketter mot Israel fra Gazastripen. JPT har organisert daglige bønner til støtte for Israel.

Titalls videoer som er sett tusenvis av ganger, feiret at JPT Facebook-side ble stengt ned. Også på Twitter ble nedstengningen av siden feiret.

En hacker fra Jordan, Ahmed Sale, får æren for å ha lykkes med å stenge ned Facebook-siden.

En talsperson fra Facebook sier i en uttalelse:

– Jerusalem Prayer Team’s Facebook-side har blitt stengt ned siden den bryter med våre regler når det gjelder spam og ukorrekt opptreden.

Evans sier de har forsøkt å få Facebook til å gjenåpne siden, men Facebook sier de ikke har kapasitet til å behandle klagen på grunn av bemanningsmangel på grunn av koronapandemien.

– Ingen ytterlige tiltak vil iverksettes når det gjelder disse sidene. Venligst aksepter dette som en endelig avgjørelse, svarte Facebook.

Evans håper dette kun er et automatisk standardsvar, og at Facebook tross alt kommer til å se over saken.

– Facebook avsløres nå med buksene nede. De har tidligere blitt anklaget for å opptre partisk mot konservative mediekilder. Dette er et eksempel på partisk opptreden på stereoide, sier Evans.

Han mener det handler om rasistisk cyberterrorisme, og sier at mange av de flaggede kommentarene kom fra muslimske land som Pakistan, Indonesia og Tyrkia.

Flere hackergrupper fra Malaysia skryter av sine bidrag til angrepet.

Hjemmesiden til Jerusalem Prayer Team er fortsatt operativ, det samme gjelder Twitter-kontoen.

CBN News

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.