Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommenterer resultatet av trygdeoppgjøret. Pensjonistforbundet sier de vil nekte å skrive under på trygdeoppgjøret. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Staten tilbyr pensjonistene 3,58 prosent årsvekst i løpende alderspensjon i årets trygdeoppgjør. Kravet var 3,83 prosent. Pensjonistforbundet er ikke fornøyde.

Pensjonistforbundet og LO forventet en solid oppgang i årets trygdeoppgjør, men blir bare delvis hørt av regjeringen. På forhånd var kravet årsvekst på 3,83 prosent i alderspensjonene, men det kravet ble ikke innfridd av arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Pensjonistforbundet, LO og de andre organisasjonene i oppgjøret hadde på forhånd krevd en årsvekst på 3,83 prosent i alderspensjonene, men det kravet vil ikke arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H)

– Vi er ikke fornøyd, sier Jan Davidsen i Pensjonistforbundet til NRK.

Pensjonistforbundet er ikke fornøyd med årets trygdeoppgjør og skriver ikke under. De krever økt kompensasjon for etterslep.

 

LO er også svært skuffet over trygdeoppgjøret, og peker på at pensjonene har vært underregulert i flere år. LOs førstesekretær Julie Lødrup sier til NTB:

– Regjeringen har lagt seg på en linje som gir mindre til pensjonistene. Vi mener pensjonistene burde fått mer enn det regjeringen tilby.

– I år blir den årlige reguleringen av alderspensjon under utbetaling i tråd med et gjennomsnitt av lønns- og prisøkningen. Det ligger i tillegg inne en kompensasjon for 2020, som gjør at nivået blir som om reguleringa var slik også i 2020. Samlet gjør det at pensjonistene kommer vesentlig bedre ut enn vanlige lønnsmottakere, sier Isaksen (H) i en pressemelding.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet støtter, Pensjonistforbundets krav om økt kompensasjon for etterslep. Det ligger dermed an til at dette vil få flertall når saken kommer opp i Stortinget senere denne våren.

Grunnbeløpet i folketrygden øker med 4,98 prosent fra 101.351 kroner til 106.399 kroner fra 1. mai 2021.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.