NRK flytter fra Marienlyst på Majorstua til Ensjø på Oslo øst. Flyttingen har stor symbolsk betydning. NRK flytter fra sin egen historie og til det nye Oslo.

NRK går økonomisk i pluss. Statskanalen har betalt «bare» 800 millioner for tomta, men fikk milliarder for Marienlyst av Johan Andresens Ferd.

Men viktigere er de kulturelle referansene. På Marienlyst ble NRK som institusjon til. Det sitter mye kultur i veggene. Den forsvinner når NRK bygger et helt nytt bygg på en helt annen kant av byen.

Det var NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Raja (V) som ga NRK fullmakt til å kjøpe tomten.

– NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked. For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø, øst i Oslo, vil bli et viktig bidrag til dette, sier Raja.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er storfornøyd med at det blir Ensjø som neste stoppested for NRK.

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet, sier Eriksen.

Grunnet regulering og prosjektering er det ikke klart når NRKs nye hovedkontor står ferdig. (NTB)

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.