En lundefugl forsøker å komme seg opp i lufta på Svalbard. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Nationen, 7. mai 2021: Det ser lyst ut for lundefuglen på Runde. God tilgang på mat. Bestanden har hatt sterk tilbakegang de siste tre generasjonene, og er derfor klassifisert som sterkt truet og satt på den internasjonale rødlisten.

Ingen, aldri: Det ser dårlig ut for den vesteuropeiske kulturen. I enkelte områder (land) har bestanden hatt en sterk tilbakegang. Det er imidlertid ingen planer om å sette arten på noen internasjonal rødliste, snarere tvert imot. Det gjennomføres tiltak for å desimere populasjonen så hurtig som mulig, uvisst av hvilken årsak. Om dette høres ikke et pip.

Staten, alltid: Gamle vesteuropeere er en spesiell målgruppe. De kan fratas kjøttkaker for å redde klimaet, og dersom du er piperøyker, som uten unntak er i denne målgruppe, blir du slått til bakken av en pris på pipetobakk til over 6000 kr per kilo. De unge har kokain, ice og annen godis levert av våre nye landsmenn til lave priser.

Krf, nylig: Nestekjærlighet betyr at vi må ofre alt, slik at vi kan oppnå fred i verden.

 

 

Kjøp Christopher Caldwells bok «Betraktninger over revolusjonen i Europa» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.