Milo Yiannopoulos under en tale ved University of Colorado. Yiannopoulos har nå erklært seg som eks-homse og kastet nylig gifteringen sin på sjøen utenfor Hawaii. Foto: Jeremy Papasso/ Daily Camera/ AP/ NTB

Den konservative journalisten, forfatteren, provokatøren og rabulisten Milo Yiannopoulos erklærte nylig at han skulle slutte å praktisere homofili. Han ga sin kristne tro æren for at han klarte å overvinne sine lyster til en praksis hans religion ser på som synd.

Document omtalte saken i mars.

Nylig reiste Milo til Hawaii. Planen var å kaste sin giftering i en vulkan, men dette ble umulig å gjennomføre. Derfor valgte han å leie en båt. Deretter kastet han diamantringen, angivelig verdt 145.000 USD, på sjøen i stedet. Ringen beskrev han som en «sodomistein».

“I’ve been thinking a lot lately about what’s real and what’s not real in my life, and thinking about the trappings of my former life that would be a good idea to get rid of. And almost nothing strikes me as more fake than diamonds, heretical I know.”

“The more I looked at this gigantic four karat money pit, the more I thought this is the perfect example of some of the lies I bought into in my previous life. For instance, the lie that I could be a rabid culture warrior for the right and a sodomite at the same time. I can’t.”

Milo sier selv at han bygde opp motet med bønn og enorme mengder vodka.

Det er mange som påstår at dette kun er et stunt av Milo, som trenger både penger og oppmerksomhet etter å ha mistet plassen i rampelyset. Dette kan ikke avvises kategorisk, vi snakker tross alt om en selvutnevnt trickster som kaller seg selv The Supervillain of the Internet.

Milo er kjent for provoserende utspill som «Feminism is cancer» og «10 things I hate about islam», og har gjentatte ganger uttrykt at han hater lesbiske kvinner, som man beskriver som lite attraktive og ikke særlig tiltalende.

National File
Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.