Milo Yiannopoulos  på University of California, Berkeley i 2017. Plakater med Feminism is Cancer og Liberalism is a mental disorder ble ikke tatt like godt imot av alle studentene. Foto: AFP  / Josh Edelson/ NTB

Milo Yiannopoulos ble verdensberømt som en konservativ homse, en rabulist, provokatør og komiker som satte amerikanske universiteter i fyr med sin turné The Dangerous Faggot Tour.

Han er antifeminist og blant annet kjent for utsagnet «Feminism is Cancer». Milo har skrevet flere bøker, og var tidligere tech-redaktør i Breitbart. Han har blitt anklaget for rasisme, antisemittisme og homofobi, til tross for at han var katolikk av jødisk avstamning, utpreget homse og gift med en svart mann.

Nå erklærer Milo at han er «Ex-Gay» i et intervju med Life Site.

Milo Yiannopoulos, the gay man whose conservative messaging and willingness to speak the truth sparked riots on university campuses may well trigger more outrage now that he describes himself as “Ex-Gay” and “sodomy free,” and is leading a daily consecration to St. Joseph online.

Two years ago, when Church Militant’s Michael Voris famously challenged Yiannopoulos to live a chaste life, Yiannopoulos was not defensive. Instead, he acquiesced, and humbly admitted his human weakness.

Milo sier at da han tidligere spøkte om at han var homse bare for å plage sin mor, så var det et snev av sannhet i dette. Han har også gjentatte ganger sagt at å komme ut som homse var mye lettere enn å komme ut som konservativ. Nå kommer han ut igjen, denne gangen som straight.

Riktignok innrømmer Milo at han bruker begrepet Ex-Gay delvis for å provosere. Det er den seksuelle praksisen han sier han skal slutte med. Men på sikt er målsetningen å gå «all the way».

Milo mener at å avslutte en praksis hans religion anser som synd, bidrar til forbedringer også på andre områder.

They say if you let one sin in, others will follow, and now I truly know what that means: As I’ve begun to resist sinful sexual urges, I’ve found myself drinking less, smoking less … you name it. I confess my weakness for designer shoes and handbags is yet to dissipate.

Hans partner er degradert til samboer.

Well, the guy I live with has been demoted to housemate, which hasn’t been easy for either of us. It helps that I can still just about afford to keep him in Givenchy and a new Porsche every year. Could be worse for him, I guess.

Milo sier også at han har planer om å rehabilitere ryktet til såkalt «conversion therapy». En praksis som mange har tatt til orde for å forby her i Norge.

Woke reagerer med forferdelse

Daily Beast beskriver Milo som desperat, og bruker ordet despicable (foraktelig) i overskriften. Andre venstreorienterte medier har reagert på samme måte, som Pink News og QNews.

Det er ikke grenser for hyllesten av de som ønsker å skifte kjønn. Da er argumentet gjerne at alle må få «være seg selv», og at ingen har noen rett til å blande seg inn i hva andre gjør på soverommet, så lenge det innebærer voksne mennesker som samtykker. Det er en holdning

Man risikerer faktisk å bli fengslet kun for å diskutere sin datters endring av kjønnsidentitet.

Men hvorfor har ikke Milo rett til å være seg selv? Og hvorfor har andre rett til å bry seg om hva han gjør, eller rettere sagt IKKE gjør, på sitt soverom?

Men slik logikk biter vel neppe på transaktivistene.

Michael Knowles er som Milo katolikk, og tok opp disse spørsmålene i sin podcast, som du kan se nedenfor.
Kjøp boken til Kjell Skartveit her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.