Forskere i arbeid. Foto: Heiko Junge / NTB.

Ifølge en rapport bestilt av Forskningsrådet, har 89 prosent av nordmenn generelt høy tillit til jobben forskere gjør.

Tallet er ifølge NTB en økning på 10 prosentpoeng siden i sommer. Kun 1 prosent har svært lav tillit til forskning, noe som er en nedgang fra 4 prosent i 2019, fremgår av Forskningsrådets rapport.

Fra Forskningsrådets side nevnes blant annet såkalt klimaforskning som eksempel på den type forskning som nå omfattes med nærmest bunnløs tillit i befolkningen:

– Pandemien har vært en stor forskningsutfordring. I tillegg er det en rekke andre samfunnsområder hvor forventningene til hva forskerne kan levere, er store, for eksempel klima, medisin og miljø. Forskningen er avhengige av at folks holdning til forskning er preget av tillit, sier administrerende direktør Mari Sundli Tveit i Forskningsrådet.

Rapporten er utarbeidet av Kantar, på oppdrag av Forskningsrådet. Denne typen undersøkelser som bekrefter egen fortreffelighet og betydning, fungerer ofte som en viktig del av ulike bedrifter og organisasjoners profilering og egenreklame overfor samfunnet.

For to år siden svarte 73 prosent at de har stor tillit til forskerne. 1.131 voksne personer deltok i undersøkelsen.

Lei av klimapropagandaen? 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


 Viktig bok: 

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.