Ayatollahene har en oppfatning av anstendighet som gjør dem til latter ikke bare utenfor landets grenser. Nylig overførte en iransk kanal en kamp i Premier League med kvinnelig dommer. Da gikk sensuren bananas: Loven forbyr å vise en «naken» kvinne, der hår og naken hud synes.

Sardar Pashaei, a world champion gold medalist in Greco-Roman wrestling for Iran, tweeted: «Last night, Iran TV interrupted the important game between Manchester United and Tottenham dozens of times, censoring its images, just because one of the referee’s match was a woman (@SianMasseyRef)[Sian Massey]. Will @FIFAcom [International Federation of Association Football] voice its objection to this gender discrimination by Iran?”

Regimet har malt seg inn i et hjørne. Få ting har gjort teokratiet mer upopulært enn tvangsinnpakking av kvinner.

Hvor brutalt regimet er demonstrerte henrettelsen av bryteren Navid Afkari.

Pashaei was also the coach of Iran’s Greco-Roman wrestling team and a key activist in the campaign to secure justice for Navid Afkari, a wrestler executed by the regime in September 2020 for his demonstration against corruption in the Islamic Republic.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.