NRK har lagt seg langflate for Norges nye religion, islam. Nå med reklame for halal-turisme.

Sommertid og NRK-nyheter i radioen. I dag med reklame for halal-turisme i Norge. Mange muslimer bosatt i Norge har ifølge NRK aldri vært lenger nord enn Hamar. Feriereisene går i stedet tilbake til hjemlandet, eller antakelig til andre europeiske storbyer der familie og venner er bosatt. Land og byer der det er enkelt å leve i tråd med muslimske halal-krav.

I Oslo er det enkelt å følge halal-kravene, kan NRK fortelle lytterne. I resten av Norge er det derimot mer utfordrende. Men fortvil ikke; Også i Norge blir det satset på halal-turisme. Målgruppene er vanligvis rike muslimer fra De forente arabiske emirater, Tyrkia og Malaysia, men i år retter de seg mot norske muslimer. 

Så hva ligger i halal-turisme, bortsett fra halal-mat? Jo, her blir det også mulighet for å boltre seg i kjønnsdelte svømmebasseng og slippe alkoholservering. 

Som seg hør og bør; ikke ett kritisk spørsmål fra NRK. Kjønnsdelte svømmebasseng er åpenbart intet problem for journalister som i neste åndedrag kritiserer kvinner som er skeptiske til å tillate transpersoner i damegarderobene. Toleransen er grenseløst naiv på Marienlyst.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.