Sveinung Rotevatn, leder av Venstres programkomité presenterer førsteutkastet til stortingsvalgprogram for 2021-2025. Foto: Berit Roald / NTB

Høyre er på nytt landets største parti og Frp går fram, men Venstre og KrF faller langt under sperregrensen og sikrer solid rødgrønt flertall på ny måling.

Venstre faller helt ut av Stortinget med en oppslutning på fattige 1,9 prosent på april-målingen Norfakta har gjennomført for Klassekampen og Nationen. Det er et fall på 2 prosentpoeng siden mars.

Dermed ser det mørkt ut for statsminister Erna Solbergs (H) håp om å bli gjenvalgt som statsminister for tredje gang.

– Dette er selvsagt en altfor dårlig måling. Heldigvis er de fleste målingene bedre for Venstre, skriver Sveinung Rotevatn, nestleder i Venstre, i en epost til Nationen.

Høyre og Frp går noe fram, til 24,2 og 10,5 prosent, men KrF faller 0,3 prosentpoeng til 2,4 prosent. Dermed mister partiet sju av sine åtte stortingsplasser.

De gamle rødgrønne regjeringskameratene Ap, Senterpartiet og SV får til sammen 93 stortingsplasser og et komfortabelt flertall uten å måtte ta hensyn til Rødt og MDGs til sammen 14 mandater.

Det er nå seks måneder til stortingsvalget mandag 13. september.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.