USAs utenriksminister Antony Blinken. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana.

Biden-regjeringen i USA lover 235 millioner dollar til palestinerne. Den amerikanske bistanden til palestinerne ble stanset av tidligere president Donald Trump.

NTB-AFP melder at USA gjenopptar pengeoverføringene til palestinerne. Utenriksminister Antony Blinken sier i en uttalelse at dette er i tråd med amerikanske interesser og verdier.

Det presiseres ikke hvordan USAs interesser og verdier kan henge sammen med støtte til regimet i et av verdens mest gjennomkorrupte områder, der det også praktiseres ekstrem islamisme og hisses til kontant krig og terror mot nabolandet Israel.

Document har ved flere anledninger om skrevet om dette korrupte systemet USA nå vil tilføre nye midler, eksempelvis i denne saken .

Blant annet omtales det hvordan pengestøtte til palestinerne fra vestlige land i stor grad brukes til finansiering av terror:

På tross av omfattende avsløringer av korrupsjon og støtte til terroristorganisasjoner er det ingenting som i dag tyder på at den norske og vestlige støtten til denne virksomheten kommer til å avta.  Det politiske problemet er at den ekstreme skandalen norske og andre vestlige politikere har skapt i Midtøsten med sin finansiering av terroristorganisasjoner er for stor til at den kan innrømmes uten uutholdelige konsekvenser.  Ikke engang Riksrevisjonen kan ventes å være tilbøyelig til å ha et kritisk blikk på tilstanden.  Riksrevisoren har jo selv i sin tid på Stortinget vært med på å sette systemet i gang.

Det nyeste eksemplet på den gjennomgripende korrupsjonen i området ble omtalt i The Spectator, der det hevdes at til og med vaksinefordelingen nå er gjenstand for omfattende snusk og korrupsjon.

Viktige og relevante bøker fra Document forlag: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!


 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.