Flere hundre mennesker deltok 20. mars 2021 i sentrum av Helsingfors i en fredelig protest mot den finske regjeringens regelverk for å bekjempe koronaviruset. Foto: Antti Aimo-koivisto, AP-NTB.

Finlands regjering legger fram et forslag som innebærer en kraftig begrensning av bevegelsesfriheten til 1,3 millioner finner.

Hvis forslaget går gjennom, vil finnene i hovedstadsområdet og Åbo ikke få lov til å forlate hjemmet sitt – med noen unntak. Det vil også være påbud om å bruke munnbind.

Hensikten er å begrense folks unødvendige sosiale kontakter og hindre spredning av koronaviruset, sier statsminister Sanna Marin til kringkasteren Yle.

Regjeringspartiene har diskutert saken i flere dager, og onsdag ble det lagt fram et lovforslag. Hvis den nye loven blir vedtatt, må den fornyes hver tredje uke. Den skal ikke kunne gjelde lenger enn til 14. mai.

Det er registrert 9.183 smittetilfeller i Finland de siste to ukene, ifølge landets helsemyndigheter.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂