Nytt

Police forces stand next to a water canon during a rally under the motto «Free citizens Kassel – basic rights and democracy» i Kassel, Germany, Saturday, March 20, 2021. According to police, several thousand people were on the move in the city center and disregarded the instructions of the authorities during the unregistered demonstration against Corona measures. (Swen Pfoertner/dpa via AP)

Det er en voksende motstand mot nedlukning i Tyskland og lørdag kom det til sammenstøt i Kassel, der flere tusen hadde møtt opp. Demonstrasjonen var ikke godkjent. Protestene får heller ingen sympati fra mediene som slår det de kaller «koronafornektere, høyreekstreme og vaksinemotstandere» sammen. Motstanden er bredere og mer nyansert enn som så.

Det er en voksende skepsis ute i Europa mot pandemipolitikken og vaksinene. Helsepersonell er også skeptiske. Facebook og Big Techs sensur er bare med å øke mistenksomheten. Det er en av virkningene av sensur. Folk forstår at myndigheter og industrien har noe å skjule. Hvorfor kan de ikke tillate fri diskusjon?

I Tyskland kalles fenomenet Querdenken, tenke på tvers. Mediene gir det et inkriminerende stempel. NTB skriver: «Motdemonstranter skal etter hvert også ha møtt opp for å vise avstand til Querdenken.» Men venstresiden har et problem, for mange av deres egne er med på protestene.

Bildene taler for seg.