Tidligere midlertidig president Jeanine Anez, er pågrepet og eskorteres av statsråd Carlos Eduardo Del Castillo, og politisjef Jhonny Aguilera, på den militære flyplassen i El Alto, lørdag 13. mars 2021. Foto: Juan Karita/AP/NTB

Det regjerende sosialistpartiet i Bolivia har arrestert senator Jeanine Áñez som fungerte som midlertidig president da Evo Morales ble tvunget til å gå av etter 14 år ved makten. Morales ble tvunget i eksil, men sosialistpartiet er tilbake ved makten og nå er tiden kommet for et oppgjør med de som utfordret dem. Landet er igjen på vei mot diktaturet, sier Áñez .

– Jeg informerer det bolivianske folket at Jeanine Áñez er blitt pågrepet, og at hun nå er i hendene på politiet, skriver ministeren Carlos Eduardo del Castillo på Twitter og Facebook lørdag.

I tillegg til Áñez er to av ministrene fra hennes regjering også pågrepet, tidligere justisminister Alvaro Coimbra og energiminister Rodrigo Guzman.

Áñez så hva som skulle skje og var forberedt.

Fredag meldte hun selv at regjeringen ønsket å pågripe og sikte henne for terrorisme og oppvigleri.

– Den politiske forfølgelsen har startet, uttalte Añez, som ledet den konservative regjeringen som tok over makten etter at Morales ble tvunget til å gå av i november 2019.

Bolivia utviklet seg til et diktatur under Morales og landet er igjen på vei mot diktaturet, sier Añez.

FNs generalsekretær Antonio Guterrez kommer med en forsiktig kritikk og ber om åpenhet i rettsprosessen.

Bolivianere fikk nok etter 14 år med Morales ved makten og drev ham i eksil i 2019. Men sosialistpartiet kom tilbake ved makten i oktober 2020. Men de nøyer seg ikke med makten, men vil ha hevn.

Det første den nye regjeringen gjorde var å gjenopprette de diplomatiske forbindelsene til Venezuela og Iran.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.