Terrorister tilhørende Den islamske stat i Syria forbereder halshugging av syriske krigsfanger i 2014. To menn er i Oslo tingrett tiltalt for å finansiere slik virksomhet. Foto: AL-FURQAN MEDIA / AFP/ NTB

To menn i 30- og 40-årene må møte i Oslo tingrett i april, tiltalt for å ha samlet inn og overført store pengesummer til en IS-deltaker.

Lovbruddene har en strafferamme på inntil ti års fengsel, skriver NRK.

Den ene tiltalte, en mann i 40-årene, skal i perioden fra juli til desember 2017 ha samlet inn 465.000 kroner. 380.000 kroner av dette beløpet skal ha blitt stilt til rådighet for en deltaker i Islamsk Stat (IS) i Syria. Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer, advokat Svein Holden.

Den andre tiltalte, en mann i 30-årene, skal ha vært med på å organisere pengeoverføringer av minst fire millioner kroner til mottakere i utlandet, deriblant Syria.

Kort tid etter pågripelsen i mai 2020 beslagla Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 390.000 kroner under madrassen til mannen. Forsvareren hans har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelser.

Rettssaken starter 9. april.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.