Byretten i København. Foto: Erik Cleves Kristensen / Wikimedia Commons.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas i København vil nedlegge påstand om mer enn fire års fengsel samt tap av dansk statsborgerskap og utvisning fra Danmark på livstid i en straffesak mot en 28-åring som er tiltalt for å ha vervet en mann til den islamske staten (IS) i Syria.

Det kunngjør danske påtalemyndigheter.

Vervingen fant sted i 2013 etter at de to kom i kontakt på Facebook, og den vervede IS-tilhengeren sluttet seg til terrormilitsen som stridende.

»Det er vores opfattelse, at den tiltalte hjalp den hvervede til Syrien. Her tilsluttede den hvervede sig Islamisk Stat, hvor han modtog træning, instruktion og oplæring i blandt andet våbenbrug og bombesprængning med henblik på at begå terror,« siger Lise-Lotte Nilas.

Sagen vil blive behandlet som en nævningesag, da anklagemyndigheden vil gå efter en straf på mere end fire års fængsel. Der nedlægges desuden påstand om frakendelse af dansk indfødsret samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

Det er tydelig at danske myndigheter har en langt tøffere linje overfor kriminelle innvandrere enn sine norske kolleger.

Saken mot 28-åringen kommer opp for byretten i København i juni.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.