Underveis i sendingen tenker vi på hva Tucker Carlson sa: Når «de», dvs. Washington, åpner grensen i sør og slipper illegale utestet inn i landet, samtidig som samfunnet er i lockdown med 10 prosent arbeidsledighet, er det mye som ikke stemmer. Vet ikke den høyre hånd hva den venstre gjør? Jo da, Bidens politikk er konsistent, men normale mennesker rygger tilbake for å erkjenne budskapet. Det er at myndighetene ønsker å ydmyke og fornedre amerikanerne. Det er dét denne politikken gjør, og det er bevisst.

Theodore Dalrymple har arbeidet som lege i britiske fengsler og har akkumulert mye kunnskap. Han har vært en kommentator på konservativ side i mange år. Han sa noe for mange år siden som er anvendelig på dagens situasjon, og det handler nettopp om fornedring av mennesket:

“Political correctness is communist propaganda writ small. In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, not to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is in some small way to become evil oneself. One’s standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.”

At det er mulig å trekke slike slutninger ut fra dagens politiske budskap, er fordi vi har modnet. Vi er som slaven. Den dansk-norske forfatter Aksel Sandemose sier at slaven hadde ingen makt, men han hadde sitt hode. Han måtte være smartere enn herren for å overleve.

Slik har det alltid vårt. Vanlige mennesker – commoners – må vite å beskytte seg.

Les våre artikler og se sendingen som premierer på YouTube og Rumble kl. 22.30. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂