Stuga i Släbråten sør for Storfors i Värmland. Illustrasjonsfoto: Visit Värmland

Hytteeierne som saksøkte staten for å slippe karanteneplikten etter å ha besøkt hytta i Sverige, har vunnet fram i retten.

Retten er enig i at reglene om innreisekarantene for hytteeierne er et inngrep i deres bevegelsesfrihet og rett til respekt for hjem og familieliv. Det framkommer av dommen fra Oslo tingrett fredag formiddag.

Seks personer som eier fritidseiendom i Sverige, gikk i bresjen for et søksmål som rundt tusen hytteeiere stilte seg bak. De mente vedtaket om karanteneplikt ved opphold på hytta over grensen var ugyldig.

Retten gir ikke hytteeierne et ubetinget eller varig fritak fra innreisekarantenen, og sier i dommen at dette må vurderes av forvaltningen, og sees i sammenheng med øvrige tiltak og utvikling i smittesituasjonen.

Saksøkerne har ikke fått medhold i begjæringen om midlertidig forføyning. Dagens praksis opprettholdes inntil staten eventuelt vedtar dommen, eller en anket avgjørelse er rettskraftig avgjort i rettssystemet.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂