R-tallet er 0,6, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

De nasjonale koronatiltakene har virket, sier statsminister Erna Solberg (H). Det såkalte R-tallet er estimert til å være 0,6.

– Ukesrapporten fra FHI for uke 3 viser en nedgang i antall smittetilfeller på 53 prosent siden uke 1, som var den verste smitteuken i pandemien, sa Solberg på en pressekonferanse om koronapandemien onsdag.

Der sa hun at R-tallet er estimert til å være 0,6. R-tallet antyder hvor mange en koronasmittet person smitter videre. R-tallet må være lavere enn 1,0 for at smitten i samfunnet skal avta. Er tallet over 1,0, vil smitten øke.

– Jeg ba det norske folk om å være med på et krafttak 3. januar. Dette krafttaket har mest sannsynlig gjort at det muterte viruset ikke har spredt seg så mye som det ellers ville ha gjort.

– Dere stilte opp, slik dere har gjort igjen og igjen gjennom hele pandemien. Tusen takk til alle som har gjort det, sa Solberg.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.