Leder av Oslo Unge Venstre Hanna Lein-Mathisen lider av klimaangst. Foto: Geir Olsen / NTB

– Regjeringens klimapolitikk har sikret de laveste klimagassutslippene på 27 år. Slike tall kan ingen andre partier vise til. I Aftenposten 11. januar hevder MDGs Rauand Ismail at regjeringens klimaplan er svak. Ismails eget parti har imidlertid ingenting å skryte av i klimaspørsmålet. Det rødgrønne alternativet er oljesvart.

Slik innleder leder av Oslo Unge Venstre Hanna Lein-Mathisen (18) et Si ;D-innlegg i Aftenposten. Hun mener MDG heller burde fokusere på politikken som føres i Oslo, og peker på Faktisk.no som skriver: «Det er helt riktig at klimagassutslippene i Oslo har økt for andre år på rad.»

Regjeringen har grunn til å være stolte over sin klimapolitikk, mener ungdomspolitikeren:

Med regjeringens klimaplan skal CO₂-avgiften nærmere tredobles. Å forurense skal bli dyrere, både for oljenæringen og folk flest. Alle busser og ferger skal bli utslippsfrie. I tillegg videreføres elbilpolitikken, som sikrer at nærmere 60 prosent av nybilsalget er elektrisk.

Venstre i regjering sikrer et historisk skifte i klimapolitikken, som også MDG burde bejuble. Regjeringens klimaplan satser på nullutslipps-Norge.

MDG er i en «klimafiendtlig konstellasjon», og Senterpartiets stadig sterkere posisjon skremmer vettet av Lein-Mathisen.

Nattesøvnen min preges av klimaangst, og hovedpersonen i marerittene er statsminister Vedum.

Jeg er redd MDG og SV vil bli knust i omfavnelse med et oljesvart Sp og et unnasluntrende Ap.

Avslutningsvis skriver hun at MDG neppe vil kunne « levere bedre enn Venstre i regjering.»–

Regjeringen kutter utslipp og satser på nullutslipps-Norge.

Husk hvem som leverer resultater, ved valgurnen i september.

I en meningsmåling av Kantar som ble presentert av TV2 11. januar fikk Venstre en oppslutning på 2,3 prosent. Senterpartiet fikk i samme måling en oppslutning på 21,4 prosent.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.