Justin Thomas. Foto: Cliff Hawkins / Getty Images/ AFP / NTB

Det amerikanske moteselskapet Ralph Lauren har sagt opp sin sponsoravtale med golfspilleren Justin Thomas.

Årsaken er at han i frustrasjon over en misset putt under en turnering i Hawaii utbrøt stille (til seg selv) et ord som ikke er akseptabelt i dagens klima. Men utsagnet ble fanget opp. Ifølge Breitbart var ordet han brukte rettet mot ham selv, og trolig i frustrasjon: «Faggot» – en nedsettende betegnelse på en homoseksuell mann.

In the third round of the Sentry Tournament of Champions, he missed a 5-foot par putt on the fourth hole. He could be heard saying the slur under his breath as he tapped in,” NBC 4 reported.

Ralph Lauren sier i en pressemelding at de avslutter samarbeidet med Thomas, for å bekrefte at de er opptatt av alle menneskers verdighet (the dignity of all people).

Thomas legger seg flat og sier utbruddet hans ikke kan unnskyldes:

It’s inexcusable, Thomas said. First off, I just apologize. I’m an adult. I’m a grown man, there’s absolutely no reason for me to say anything like that. It’s terrible. I’m extremely embarrassed. It’s not who I am, it’s not the kind of person that I am or anything that I do. Unfortunately, I did it and I have to own up to it and I’m very apologetic.

Ralph Lauren kan dog ikke akseptere unnskyldningen:

While we acknowledge that he has apologized and recognizes the severity of his words, he is a paid ambassador of our brand and his actions conflict with the inclusive culture that we strive to uphold.

Selskapet utelukker dog ikke at de en gang i fremtiden kan gjenoppta samarbeidet hvis Thomas «gjør det harde og nødvendige arbeidet for å virkelig undersøke denne episoden, og lære av det, vokse og bruke sin plattform til inkludering».

Human Rights Campaign, som er den største gruppen av LBGTQ-aktivister, kåret i fjor Ralph Lauren til «Best Place to Work for LGBTQ Equality.»

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂