Khairi Saadallah fra Libya ble idømt livstid i fengsel. Foto: Facebook via AP.

En libysk asylsøker som drepte tre menn med kniv i en park i den britiske byen Reading i fjor, er dømt til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse. Dommeren var tydelig på at det dreide seg om en terrorhandling.

Khairi Saadallahs knivangrep i Forbury Gardens var så «raskt, hensynsløst og brutalt» at ingen av de tre ofrene hadde noen sjanse, sa dommer Nigel Sweeney da dommen ble avsagt mandag.

Dommeren sier seg sikker på at hvert drap omfattet «en betydelig grad av overlegg eller planlegging, og at hvert av dem ble utført med den hensikt å fremme et politisk, religiøst eller ideologisk formål».

Dommeren avviser 26-åringens påstander om at han ikke hadde noe terrormotiv og at han led av psykisk sykdom da drapene skjedde.

– For å unngå tvil, konkluderer jeg med at alle de seks forbrytelsene hadde en forbindelse til terror, sier Sweeney.

Angrepet skjedde 20. juni i byen Reading sørvest i England. Politiet etterforsket tidlig saken som en terrorhandling, men slo fast at gjerningsmannen trolig handlet alene. Trusselnivået ble ikke hevet.

Blant skjerpende omstendigheter er den domfeltes voldelige rulleblad forut for knivangrepet. Han kom til Storbritannia i 2012 og er blant annet dømt for tyveri og vold.

I tillegg til dommen på livstid i fengsel ble Saadallah dømt til 24 års fengsel for hvert drapsforsøk.

(Saken er oppdatert).  

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂